El Kinesiotaping

o Embenat Neuromuscular


En la última dècada del segle XX va ser quan és va començar a popularitzar el Kinesiotaping o també conegut com  Embenat Neuromuscular.  Sobretot és conegut dins del món de l’esport, però també és pot aplicar en altres camps de la Fisioteràpia com seria en pediatria, neurologia, drenatge limfàtic, traumatologia, etc.


Consisteix en una cinta de cotó elàstica amb un adhesiu acrílic, amb unes propietats molt semblants a les de la pell. A més, aquestes cintes es caracteritzen perquè poden ser de diferents colors i s’apliquen a la pell amb diferents tipus i graus de tensió, segons la finalitat que es busca en el tractament. Aquest mètode fou desenvolupat pel doctor japonès Kenzo Kase durant la dècada del 1970.


És conegut  que els efectes terapèutics de la seva aplicació són la reducció del dolor i també de la inflamació, potenciar o relaxar la musculatura , ajudar a la correcció de la postura, facilitar la circulació sanguínia i limfàtica i ajudar en el procés de recuperació de les lesions.


La seva durada és d’uns 3-4 dies i permet seguir realitzant les funcions i activitats del dia a dia, ja que no limita la mobilitat articular.


L'embenat neuromuscular o Kinesiotaping s'aplica segons diferents tècniques, les quals es poden combinar entre elles i així complementar els seus efectes. També es pot aplicar conjuntament amb altres tècniques de Fisioteràpia com la teràpia manual o l'electroteràpia, ajudant així al procés d’”autocuració” del cos.