L' Accident Cerebrovascular (AVC)

o Ictus


Actualment les malalties cerebrovasculars són considerades la tercera causa de mort i la primera causa invalidant en els països occidentals. Es poden produir en qualsevol edat encara que acostumen a afectar persones d’edat més avançada. Aquestes malalties acostumen a  anar acompanyades de diversos símptomes, depenent de la zona cerebral afectada, que repercuteixen la vida diària de les persones que les pateixen com poden ser l’epilèpsia, la incontinència urinària, l’espasticitat, problemes motors, sensorials o sensitiumotors...


Un dels nostres mètodes d’actuació dins de la Fisioteràpia està basat en el Concepte Bobath. Un concepte dedicat a la rehabilitació d’aquets casos, especialitzada en tractar desordres del moviment i la postura a causa d’una lesió del sistema neurològic central.

Imatge extreta de Pixabay by: Gordon Johnson

El Concepte Bobath es basa en els avenços de la Neurofisiologia i la Neurociència i amb tots els coneixements relacionats amb el control motor, l’aprenentatge motor, la plasticitat neuronal i muscular i la biomecànica.  Així doncs, el que es busca durant el tractament és l’estimulació de l'utilització de totes les parts del cos mitjançant estratègies terapèutiques. Es vol millorar la qualitat de la funció, d’aquesta manera la persona afectada podrà aconseguir el seu màxim potencial dins de les limitacions conseqüents a la malaltia cerebrovascular.