Classes de Pilates


Un Camí cap a una Millor Salut i Benestar

A Fisiovital Tarragona creiem que un cos fort i una ment equilibrada són fonamentals per a viure una vida plena. El mètode Pilates, una disciplina que ha guanyat popularitat a tot el món, és una de les eines clau que utilitzem per a ajudar els nostres pacients a aconseguir les seves metes de salut i benestar.

En què consisteix el Pilates?

El Pilates és un sistema d'exercicis desenvolupat per Joseph *Pilates a principis del segle XX. Aquesta pràctica s'enfoca a enfortir els músculs centrals del cos, coneguts com "*Powerhouse" o centre d'energia, que inclouen els músculs abdominals profunds, l'esquena baixa, els glutis i els músculs estabilitzadors. Els exercicis de Pilates es realitzen de manera controlada i precisa, combinant moviments fluids i la correcta alineació del cos.El Pilates es basa en els següents principis fonamentals:

1. Control: els exercicis es realitzen amb un control precís i conscient de cada moviment.

2. Centre: s'enfoca a enfortir i estabilitzar el centre del cos per a millorar la postura i l'alineació.

3. Fluïdesa: els moviments es realitzen de manera fluida i contínua, promovent la gràcia i l'elegància en el moviment.

4. Respiració: es coordina la respiració amb els moviments per a millorar l'oxigenació i la concentració.

5. Concentració: es requereix una atenció plena durant la pràctica per a maximitzar els beneficis i evitar lesions.

6. Precisió: cada exercici es realitza amb atenció als detalls i la correcta alineació del cos.

7. Centralització: s'emfatitza la importància del centre del cos per a generar força i control en tots els moviments.Com pot ajudar el Pilates a millorar la salut de les persones?

El Pilates és una disciplina altament versàtil que ofereix una àmplia gamma de beneficis per a la salut física i mental. Algunes de les formes en què el Pilates pot contribuir a millorar la salut són:


1. Fortalesa i flexibilitat: els exercicis de Pilates enforteixen i tonifiquen els músculs, millorant la flexibilitat i la mobilitat articular.

2. Millora de la postura: en enfortir el centre del cos i conscienciar sobre l'alineació, el Pilates promou una postura més alçada i alleuja la tensió a l'esquena i el coll.

3. Alleujament del dolor: el Pilates pot ser beneficiós per a alleujar el dolor d'esquena, ja que millora l'estabilitat i la força dels músculs de la columna vertebral.

4. Prevenció de lesions: en desenvolupar una musculatura equilibrada i enfortir els músculs estabilitzadors, el Pilates ajuda a prevenir lesions relacionades amb la mala postura o feblesa muscular.

5. Control de l'estrès: la pràctica del Pilates implica una concentració plena i una connexió ment-cos, la qual cosa pot reduir l'estrès i millorar la sensació de benestar.

6. Rehabilitació: el Pilates és utilitzat com una eina complementària en la rehabilitació de lesions i condicions mèdiques, ja que permet un enfocament gradual i segur per a recuperar la força i la mobilitat.

7. Millora de l'equilibri: els exercicis d'estabilització i equilibri en el Pilates poden ajudar a millorar la coordinació i l'equilibri general.

A Fisiovital Tarragona, les nostres fisioterapeutes especialitzades en Pilates estan compromeses a guiar i fer costat als nostres pacients en el seu camí cap a una millor salut i benestar. Ja sigui que estiguis buscant una forma segura i efectiva d'exercitar-te, rehabilitar-te després d'una lesió o millorar la teva qualitat de vida, el Pilates pot ser l'opció ideal per a tu.

Contacta amb nosaltres per a conèixer més sobre les nostres classes de Pilates i com podem ajudar-te a aconseguir els teus objectius de salut i benestar!

Tríptic de classes col·lectives