Fisioteràpia Pediàtrica


Cuidant el Futur dels Nostres Petits


La fisioteràpia pediàtrica és una branca especialitzada de la fisioteràpia que s'enfoca en la cura i tractament de bebès, nens i adolescents. Els fisioterapeutes pediàtrics estan altament capacitats per a atendre les necessitats úniques d'aquesta població en creixement, abordant una àmplia gamma de condicions i trastorns que poden afectar el desenvolupament físic i funcional dels nens.En què consisteix la Fisioteràpia Pediàtrica?


La fisioteràpia pediàtrica se centra en millorar la qualitat de vida dels nens i promoure el seu desenvolupament físic òptim. Els fisioterapeutes pediàtrics utilitzen una varietat de tècniques i enfocaments terapèutics adaptats a les etapes específiques del desenvolupament infantil. El seu objectiu és potenciar el potencial dels nens, fomentant habilitats motores, fortalesa i flexibilitat.


Algunes de les àrees d'intervenció de la fisioteràpia pediàtrica inclouen:


1. Desenvolupament motor: els fisioterapeutes avaluen i tracten retards o dificultats en l'adquisició d'habilitats motores, com caminar, gatejar, asseure's i moure's.


2. Trastorns neuromusculars: ajuden a nens amb afeccions neurològiques, com a paràlisi cerebral, síndrome de *down, *PBO, espina bífida o distròfia muscular, a millorar la seva mobilitat i funció.


3. Deformitats Cranials: els fisioterapeutes pediàtrics treballen amb nens que han patit *plagiocefalea, *barquicefalea o *dolicefalea, per a accelerar la recuperació i restaurar la funcionalitat.


4. Problemes digestius: ofereixen tractament per a millorar disfuncions del sistema digestiu, com a còlics del lactant, reflux o restrenyiment. 


5. Problemes respiratoris: la fisioteràpia respiratòria pediàtrica s'enfoca a millorar la funció pulmonar en casos de malalties respiratòries i trastorns com l'asma, la fibrosi quística o les bronquitis i bronquiolitis. 


6. Problemes Traumatològics: com la displàsia de maluc, peu de pinya, escoliosi, fractures o torticoli congènit.Com pot ajudar un fisioterapeuta pediàtric?


Els fisioterapeutes pediàtrics són professionals altament capacitats i compromesos amb el benestar dels nens. El seu treball va més enllà de l'aplicació de tècniques terapèutiques, ja que també exerceixen un paper fonamental en el suport emocional tant per als petits pacients com per a les seves famílies.


Algunes formes en les quals un fisioterapeuta pediàtric pot ajudar són:


1. Avaluació integral: realitzar una avaluació exhaustiva del nen per a identificar les seves necessitats específiques i dissenyar un pla de tractament personalitzat.


2. Teràpies especialitzades: utilitzar tècniques i exercicis adaptats a les capacitats i etapes de desenvolupament del nen, buscant millorar la seva força, equilibri, coordinació i mobilitat.


3. Estimulació primerenca: intervenir en les primeres etapes del desenvolupament per a abordar qualsevol retard motor i promoure un desenvolupament òptim.


4. Educació i assessorament: donar orientació i consells als pares i cuidadors sobre com donar suport al tractament en la llar i fomentar la participació activa en el procés de rehabilitació.


5. Millora de la qualitat de vida: contribuir al benestar emocional i social del nen, permetent-li participar plenament en les seves activitats quotidianes i millorar la seva confiança en si mateix.


A Fisiovital Tarragona el nostre equip de fisioterapeutes pediàtrics altament qualificats està compromès amb la cura integral de cada nen que atenem. Ens esforcem per proporcionar un ambient càlid i amigable on els més petits puguin prosperar i aconseguir tot el seu potencial. El nostre objectiu és construir un futur més saludable i feliç per als nostres nens.


No dubtis en contactar-nos per a obtenir més informació o concertar una consulta! Som aquí per a acompanyar al teu fill en el seu camí cap a una vida activa i plena de possibilitats.

Fisioteràpia Respiratòria en Pediatria


Aquesta especialitat s'ocupa de millorar les alteracions respiratòries dels nostres nens i nenes mitjançant tècniques i maniobres específiques no invasives, totes elles amb recolzament i evidència científica.


La sessió consta de l'auscultació, neteja nasal i maniobres per facilitar el drenatge i desobstrucció de les vies respiratòries. Tant el bon diagnòstic, com l'aplicació de la tècnica i l'educació als pares són les claus per la bona evolució i la prevenció de complicacions.