Rehabilitació mèdica


La Fisioteràpia és l’encarregada de realitzar la rehabilitació mèdica, o en altres paraules, la Fisioteràpia traumatològica. A vegades és necessària la prescripció mèdica per part d’un traumatòleg o metge rehabilitador, i ha de ser realitzada íntegrament per un/a fisioterapeuta que garanteixi la seguretat i l'eficàcia del tractament.


Aquesta especialitat engloba diferents modalitats com l’electroteràpia, les mobilitzacions passives, els exercicis actius, passius o assistits, la reeducació postural i altres.


L'electroteràpia és una disciplina que s'engloba dins de la Fisioteràpia i es defineix com l'art i la ciència del tractament de lesions i malalties per mitjà de l'electricitat. 


Els principals efectes de les corrents d'electroteràpia són:

  • Reducció de la inflamació (p.ex. Ultrasò).
  • Alleugeriment del dolor (p.ex. corrents TENS).
  • Millora del trofisme i recuperació de la mobilitat.
  • Recuperació de la funcionalitat.
  • Potenciació muscular.

Aquesta especialitat està indicada en persones amb patologia bàsicament traumatològica, com ara fractura òssia, luxació, politraumatisme, esquinç, patologia traumàtica muscular i patologia neurològica (accidents vasculars cerebrals, lesions medul·lar, etc.).


Els tractaments que oferim dins de les diferents mutualitats consisteixen principalment en electroteràpia i mecanoteràpia (TENS, electroestimulació, ultrasò, infraroig, tracció). A més, disposem de taules d’exercicis guiades per potenciar, estirar i elastificar la musculatura lesionada en patologies de columna vertebral i extremitats.


Si disposes de d'assegurança mèdica has de saber que treballem amb les següents mútues:

NORMATIVA D’ASSITÈNCIA AL CENTRE

Pel bon funcionament del centre i per tal de poder oferir tractaments de qualitat agrairem el compliment de les següents normes:

  •  Es prega màxima puntualitat i respectar els horaris pactats prèviament. En cas d’arribar tard a la sessió la duració del tractament pot veure’s reduïda.
  • En el cas de no poder assistir a la sessió es prega que s’informi al centre anticipadament.
  • Si no es comunica l’absència la sessió es comptarà com a realitzada i en el cas de tenir 3 absències injustificades consecutives sense previ avís, serà donat de baixa i caldrà demanar hora de nou en el cas dels assegurats.