Massoteràpia


La massoteràpia és una tècnica pròpia i integrada dins de la Fisioteràpia. Engloba tècniques com el massatge terapèutic, el massatge transvers profund, el drenatge limfàtic manual, l'alliberament miofascial, el massatge esportiu, el criomassatge, el massatge del teixit conjuntiu, el massatge del periosti o tècniques neuromusculars entre d’altres.


Són moltes les lesions o malalties que es poden tractar amb tècniques de massoteràpia: contractures musculars, tendinopatia, radiculopatia, limfedema, esquinç, ruptura de fibres, fractura, espasme, alteracions psicosomàtiques, atrapaments miofascials, algodistròfia simpàtic reflexa, lesions esportives, etc.


Un altre dels beneficis de la massoteràpia és l'efecte relaxant sobre el cos físic i sobre la càrrega mental i emocional produïda per l'estrès.


La massoteràpia sempre ha d'aplicar-se sota prescripció d’ un professional de la salut i a través de les mans d'un/a fisioterapeuta.

Drenatge limfàtic manual


El drenatge limfàtic manual es basa en moviments lents i de poca pressió. Va ser descobert per Emil Vodder i actualment està indicat per tractar limfoedemes, edemes de l’embaràs, edemes de la síndrome premenstrual, fleboedemes (edemes deguts a trastorns de la circulació venosa), cel·lulitis, lipoedemes (acumulació de greix localitzat bàsicament a les cames), edemes postoperatoris o posttraumàtics, bronquitis crònica, asma bronquial, estrenyiment i cefalees o migranyes.


Està contraindicat en infeccions agudes, insuficiència cardíaca descompensada, flebitis, tromboflebitis, hipotensió i tumors de caràcter maligne.

El sistema limfàtic és un sistema de transport secundari a la circulació sanguínia. La limfa, és el líquid que contenen al seu interior els vasos limfàtics, que en el seu conjunt formen el sistema limfàtic vascular. Depèn de la pressió del sistema circulatori i de l’efecte del massatge natural que fan els músculs en moviment, per transportar la limfa dels teixits intersticials fins al sistema venós.

Massatge esportiu


LA FISIOTERÀPIA I L'ESPORT "Dues disciplines que sempre van unides" El paper de la Fisioteràpia en l'àmbit de l'esport és realment[...]